Leasecontract afkopen

Waarom je leasecontract afkopen?

Waarom zou jij je leasecontract willen afkopen? Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je dat zou willen. Misschien was de klik met een nieuwe werknemer toch niet helemaal wat je verwachtte en staat er nu een leaseauto ongebruikt in de garage? Of je hebt een auto geleast, maar nu blijkt dat je veel meer kilometers moet maken dan je vooraf dacht.

Wat de reden ook is, niemand heeft zin in de boete die hoort bij het eerder opzeggen van je leasecontract. Of die boete nou voor jezelf is of voor je werkgever. Laten we eens kijken wat de mogelijkheden zijn, misschien blijkt het toch minder duur te zijn dan je nu denkt.

Afkopen financial of operational leasecontract

Het afkopen van een leasecontract lijk in de meeste gevallen niet goedkoop. Je sluit een leasecontract natuurlijk af met de bedoeling het niet tussentijds af te kopen. Zoals hierboven al gezegd zijn er vele redenen te bedenken voor het afkopen van jouw leasecontract. De leasemaatschappij heeft het contract ook afgesloten met de verwachting dat jij alle betalingen zou voldoen. Wil je tussentijds het leasecontract afkopen? Dan zal daar iets tegenover moeten staan, zij verwachten namelijk jouw maandelijkse betalingen.

De kosten die je aan de leasemaatschappij moet betalen voor het afkopen van je leasecontract bestaan uit verschillende onderdelen. Wat in ieder geval betaald dient te worden is het verschil tussen de boek- en restwaarde. Daarnaast worden vaak de gederfde inkomsten doorbelast aan de contracthouder. Opgeteld loopt dit al snel op tot een behoorlijke som, of boete. Hoe we het ook noemen, leuker wordt het niet.

Verschillende leasecontracten

Er zijn verschillende soorten leasecontracten te onderscheiden, we bespreken hier de drie meest voorkomende. Elke van de drie heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. We benoemen hier de belangrijkste verschillen tussen de leasecontracten.

Operational lease
Deze vorm van leasen is enkel bestemd voor bedrijven. De leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto, dat houdt in dat de leasemaatschappij het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting betaald. Een groot voordeel van operational lease is dat er geen risico is op restwaarde en onderhoud is.

Financial lease
Bij financial lease ben je direct eigenaar van het voertuig. Financial lease is een lening en kun je zien als een auto op afbetaling. Wel ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele reparatiekosten, verzekeringen en de wegenbelasting.

Private lease
Private lease is geschikt voor zowel particulieren als ondernemers. Al zie je dat in de praktijk vaker particulieren voor dit leasecontract kiezen. Het is voor ondernemers uit het MKB of voor ZZP’ers vaak aantrekkelijk omdat het bij private lease niet nodig is jaarcijfers te overhandigen.

Koop het af!

De manier waarop je een leasecontract kunt afkopen verschilt natuurlijk per situatie en per maatschappij waar je het leasecontract hebt afgesloten. Wil je bijvoorbeeld jouw financial lease afkopen? In de meeste gevallen kan dat! Leasemaatschappijen vragen je de openstaande termijnen in hun totaal te voldoen.

Leasecontract afkopen

Dé oplossing

Gelukkig is er een oplossing voor de hoge afkoopsom van jouw leasecontract. Voor leaserijders die denken dat ze altijd hun volledige afkoopsom moeten betalen, is er goed nieuws. Koopjeleaseaf.nl kan je helpen met een lagere afkoopsom. Via ons netwerk en met onze expertise kunnen we een afkoopsom bieden die gemiddeld 25% lager is. Wij nemen je leaseauto over van de leasemaatschappij, zodat jij je kunt bezighouden met de leuke dingen.