leasecontract afkopen

Operational lease

Operational lease is een leasevorm waarbij alle kosten, exclusief de brandstofkosten, voor de auto voor rekening van de leasemaatschappij zijn. Je betaalt een vast bedrag per maand waarin al deze kosten verwerkt zijn. Operational lease is een van de meest populaire zakelijke leasevormen in Nederland.

Operational lease wijziging

Vanaf 1 april 2022 is de registratie meldingen van operational private lease gewijzigd. Dat betekent dat vanaf dat moment het volledige bedrag van de leaseovereenkomst wordt gemeld in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van het BKR te Tiel. Overeenkomsten die voor die datum al gemeld zijn in het CKI worden niet aangepast. Dit houdt in dat als de datum van de eerste aflossing voor 1 april ligt er 65% van de som van alle betalingen is geregistreerd in het CKI en er in deze contracten een afslag voor de servicekosten (van 35%) is opgenomen. Deze komt in het CKI te vervallen en wordt dus niet langer in mindering gebracht op het totale bedrag. Een belangrijke wijziging, maar waarom wordt de registratie aangepast?

Aanpassing registratie

De correctie voor servicekosten van operationele autolease vindt niet langer plaats via een afslagpercentage in de registratie in het CKI, maar via een afslagbedrag in euro’s in de leennormen. Omdat dit gewijzigd is moet het operational lease bedrag bij toepassing van de leennormen worden teruggerekend naar 100%. Als dit terug gerekend moet worden is het dus niet langer logisch 65% van het bedrag te registreren. Het te registreren bedrag in het CKI voor operational leaseovereenkomsten wordt daarom per 1 april 2022 aangepast naar 100%. Vanaf dat moment is de gehele financiële verplichting via het CKI inzichtelijk.
In één oogopslag is te zien wat het resterende bedrag van jouw leasecontract is. Dit is een fijn gegeven om tussendoor te checken, maar zeker wanneer je jouw leasecontract wil afkopen.

Operational leasecontract afkopen?

Wil jij je leasecontract afkopen? De reden waarom kan verschillen, maar waar iedereen tegenaan loopt is de afkoopsom van jouw leasecontract. Bij het afkopen van jouw leasecontract komen kosten kijken en die vallen vaak hoger uit dan mensen verwachten. Het kan een behoorlijke som worden! Gemiddeld betalen mensen zo’n €10.000 voor het afkopen van hun leasecontract. Hierdoor zien veel mensen er tegenop en blijven ze vastzitten aan een contract waar ze liever vanaf willen. Gelukkig is er een oplossing!

Wij bieden je de laagste afkoopsom!

Door onze jarenlange ervaring in de autobranche hebben we een netwerk om ons heen weten te bouwen met waardevolle connecties. Vanwege onze expertise en netwerk kan koopjeleaseaf goedkoper werken en kunnen we je een aanzienlijk lagere afkoopsom bieden. Dat voordeel krijg jij van ons! De zakelijke rijder kan al snel zo’n 25% besparen op zijn afkoopsom. We beloven een minimale besparing van €1000 en deze kan al gauw oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Ben je benieuwd wat jij kunt besparen op jouw afkoopsom? Doe onze gratis quickscan en ontvang binnen een werkdag een reactie met de mogelijke besparing op de afkoopsom.

Quickscan Doe de quickscan!


    We gaan voor je aan de slag met het berekenen van wat jij kunt besparen op jouw afkoopsom. Om je te kunnen informeren hebben we enkele contactgegevens van je nodig.


    469 mensen hebben deze quickscan al ingevuld!